Skånemejerier Storhushåll

Att driva försäljning på en brokig marknad

Varje dag serveras miljontals måltider utanför hemmet. Det handlar om restauranger, caféer och hotell – men också skolor, äldreboenden och sjukhus. På marknaden för ingredienser till dessa professionella kök är Skånemejerier Storhushåll en stor aktör.

Företagets sortiment omfattar en rad starka varumärken och hundratals produkter med allt från skånsk mjölk till franska ostar. Försäljning sker både direkt och via grossister i ett finmaskigt logistiknät och ID:s övergripande uppdrag är att stödja försäljningen genom smarta kommunikationsinsatser.

Försäljning genom inspiration

Inspiration är en grundingrediens i marknadsföringen för Skånemejerier Storhushåll. Med ett kontinuerligt flöde av tips och recept för det professionella köket lyfter vi fram bredden av möjligheter med produkterna. Här är ett urval inspirerande trycksaker som vi har tagit fram.

Försäljning genom varumärkes­byggande

I Skånemejerier Storhushålls sortiment finns de ledande ostvarumärkena Président och Galbani från Frankrike respektive Italien. För att öka kännedomen om dessa varumärken på den svenska storköksmarknaden skapar vi en nyfikenhet kring produkterna genom löpande annonsering i fackpress.

Försäljning genom design

ID fick i uppdrag att ta fram ett nytt namn och utseende för Skånemejerier Storhushålls egen brie. Lösningen blev Brie Bistro, som för tankarna till den franska brasseriekulturen. Designen har belönats med guldmedalj i Pentawards, världens största tävling för förpackningsdesign, och idag är Bistro ett varumärke för flera prisvärda produkter i sortimentet.

Försäljning till specifika målgrupper

Skånemejerier Storhushåll riktar sig mot en rad olika undermålgrupper, som var och en kräver sitt unika tilltal. För lite finare restauranger tar vi fram gastronomisk inspiration och utvecklar koncept tillsammans med några av landets främsta kockar. Skolor är en viktig målgrupp där vi tar fram material för utbildning och inspiration. Målgrupperna är både personal och elever. För caféer och konditorier arbetar vi med säsongsaktuellt material som på ett enkelt sätt driver försäljning mot slutkunden. Bland annat har vi tagit fram en 50-tals inspirerad skyltserie som blivit en stor framgång.

Försäljning bygger på relationer

Relationen mellan säljare och kund är avgörande för Skånemejerier Storhushålls framgång. Företaget har en engagerad säljkår som ID hjälper genom att ta fram de rätta verktygen. Det kan handla om allt från digitala eller analoga produktpresentationer till den kompletta monterlösningen för fackmässan, där man knyter många nya kundkontakter.

Navet i försäljningen

Sajten Skanemejerier Storhushåll är det självklara navet för företagets kommunikation. Här samsas nyheter och inspiration med presentationen av omkring 700 produkter, som också är sammankopplade med grossisternas artikeldatabas för att för att förenkla både beslutet och köpet för kunden.

Relaterat / mer från kunden

Vill du veta mer?