Bli vinnare genom att sprida kunskap

Damstahl är Skandinaviens ledande grossist inom rostfritt stål. Branschen kännetecknas av en låg förädlingsgrad och pressade priser. Hur skulle man göra för att gå från att vara en materialleverantör till att göra kunskapen om rostfritt till en konkurrensfördel?

Skapa en position med passion

”Vilken kärlek här finns för en sådan grej som rostfritt stål!” Den känslan fick IDs arbetsgrupp när vi hälsade på hos Damstahl för första gången. Det blev början på ett nära samarbete där vi startade med att definiera positionen ”den passionerade experten på rostfritt stål”. Ett statement med bra spänst som bidragit till att varumärket Damstahl gjort en resa från en lite anonym aktör till branschens främsta kunskapsföretag.

Ta ledartröjan i branschen

2012 var det 100 år sedan det rostfria stålet uppfanns. Damstahl drog på sig ledartröjan för att fira ett material som revolutionerat industrin och designvärlden med sin renhet, styrka, skönhet och eviga förnyelsebarhet. Tillsammans med ID tog Damstahl fram hyllningsboken ”Rostfri kärlek” som lanserades bland annat i en helsida i Dagens industri. Man bjöd på tårtkalas ute hos kunderna och passade på att fördjupa relationerna när man firade den evigt unge 100-åringen.

 

Skapa koncept för många sinnen

Hur smakar rostfritt? Ingenting. Rostfritt stål har en renhet och hygienisk kvalitet som gör materialet till förstahandsvalet inom livsmedelsindustrin. Detta tog ID fasta på när vi utvecklade mässkonceptet ”Smaka på rostfritt” för Damstahl. Mässbesökarna bjöds att smaka på kaffe med mjölk, öl, vatten, chips och croissanter och fick sig också till livs ett antal case som lyfte fram rostfritts avgörande betydelse i produktionen. Ett grepp som lockade massor av kunder och prospects till montern.

”Smaka på rostfritt” fick en spinoff några år senare när kunderna uppvaktades med en julklapp som innehöll Damstahls eget specialblandade kaffe. Budskapet var ”Smaka på ROST. Den enda rost vi gillar.”

Gör dina experter till idoler

Damstahl anser sig ha de bästa produktspecialisterna på marknaden. Detta ville man bevisa för sina kunder och potentiella inköpare. IDs lösning blev bloggen ”Snackaomrostfritt” där man kan få råd och tips, samt ställa frågor kring rostfritt till företagets specialister. Bloggen får hela tiden fler följare och har utvecklats till något av ett branschforum: snackaomrostfritt.se

Utmana hela din bransch

Billigt kan bli dyrt för den kund som inte är noggrann med vilken sorts rostfritt stål man köper in. Som marknadsledare ville man därför flytta fokus från att allting ska handla om pris till den kunskap som Damstahl tillför kunderna i inköpsprocessen. Löftet var: ”Rätt rostfritt. Till varje pris!” som också speglade det hjärta som Damstahls säljare visade genom att ställa upp för kunderna i alla lägen. Kampanjen rullade bland annat som helsida i Dagens industri, på företagets webbplats och i brev och mail till kunderna. Svaret från kunderna vad gällde utmaningen var entydig – Damstahl kan man lita på.

Relaterat / mer från kunden

Vill du veta mer?