Sigma

Hur får man ett inarbetat varumärke att attrahera nya kundgrupper?

Sigma. För de flesta är det synonymt med IT-konsulting med fokus på Sverige.
Stort, stabilt, börsnoterat. Inga överraskningar. Och kanske lite tråkigt. Hur gör man då när huvudägaren vill köpa ut bolaget från börsen, och krydda med ny spännande verksamhet?
In träder ID.

Samma namn, bredare verksamhet

Första steget mot ett nytt Sigma var att se över varumärkesstrukturen. Från en tydlig modermärkesstrategi där all verksamhet gått under det gemensamma varumärket Sigma, drog vi iväg mot en flexiblare struktur. Slutversionen blev en moder/dotterstrategi där varje enskilt kunderbjudande fick ett separat varumärke med Sigma som garant. Ökat fokus och större flexibilitet för respektive verksamhetsgren.

Säg mig ditt namn och jag skall berätta vem du är

Porsche Cayenne. Porsche GT3. Samma grundläggande principer (Porsche är tysk kvalitet, fart, dyrt….) men samtidigt individuell frihet (Cayenne en fyrsitsig familjebil, GT3 en tävlingsinredd fartraket). Det samma gäller för Sigma: modermärket står för teknikfokus, kvalitet, entreprenörskap medan respektive suffix signalerar spetskompetens och kundfokus.

Moderniserad logotyp

Sigma är grekiska för summa. En signal som på olika sätt funnits med i den tidigare grafiska profilen. Den nya logotypen har fått en modernare och mjukare framtoning. Symbolen i form av ett imaginärt plus-tecken tar för sig. Ordbilden är tydlig. Och suffixet ger unikitet. A good looking guy tycker vi!

Komplett grafisk profil

Samtidigt med logotypbytet genomförde vi en komplett översyn av den grafiska profilen. Typografi, färgskala och bildmanér uppdaterades. Kontorstryck och skyltar byttes. Gemensamma presentationer, print- och presentshoppar, bildbanker. Allt för att uppnå maximal effekt och minimal kostnad.

Webben: vår största utmaning!

Sigma.se har varit den enda webbplatsen för koncernen fram tills profilbytet. Nu fungerar sigma.se som en hotell-lobby; du söker dig hit för att snabbt få hjälp att komma vidare till rummet, restaurangen eller gymmet. Varje dotterbolag har egen sajt med separat url. Men delar gemensamma funktioner som sök, rekrytering, kontakt med alla övriga. En avancerad multilingual multisajt byggd i WordPress. Och naturligtvis responsiv för alla plattformar. Vårt mest avancerade webbuppdrag hittills.

Lansering via sociala medier

Samtidigt som vi bytte profil behövde vi också lansera ett av de nya bolagen; Sigma Industry.

Det gjorde vi under budskapet: ”Välkommen till Sveriges nya teknikbolag. Vi behöver anställa
1000 konsulter”. Målgruppsanpassade erbjudanden via Linkedin och Facebook, med stöd av digital och printannonsering i dags- och branschpress. Och med webben i centrum.

Relaterat / mer från kunden

Vill du veta mer?