Dansukker

Inspiration i digitala kanaler

Nordic Sugar tillverkar en miljon ton socker per år och är Nordens ledande sockerproducent. I detaljhandeln säljer man sitt breda utbud av sockerprodukter under varumärket Dansukker.

Dansukkers största konkurrent är inte andra sockervarumärken. Istället ligger utmaningen i att många väljer att oftare använda ersättningsprodukter eller helt enkelt inget socker alls. 

ID:s uppdrag är att genom digitala kanaler inspirera till användning av produkterna i hemmaköken. Den primära målgruppen är kvinnor i åldern 25–50 år. 

Strategi

Inspirera på rätt sätt, på rätt plats, vid rätt tillfälle.

Inspirationssajt på nio språk

Löpande publiceras nya recept på Dansukkers sajt där vi anpassar innehåll till varje lands olika traditioner och högtider.

Från 0 till 30 000 följare på 3 år

Grundingredienser på Dansukkers Facebook-sida är säsongsaktuella tips och recept, produktnyheter och tävlingar. Men sidan fungerar även som konsumentkontakt och en kanal för besökarna att själva bidra.

Recepten direkt i mobilen

Över hälften av alla som besöker dansukker.se gör det via en smartphone. Receptappen ”Det söta köket i mobilen” är ett smidigt vardagsverktyg som finns på sju språk.

Upplevelse och fördjupning i iPaden

2012 lanserade vi det första numret av ”Festligt”, Dansukkers inpirationsmagasin för surfplattor. Här bjuder vi på fördjupad läsning samtidigt som de läckra receptbilderna verkligen kommer till sin rätt. 

Fansens egna bidrag

Med återkommande tävlingar på Instagram och Facebook uppmuntrar vi följarna att dela med sig av sina egna kreationer. Jultävlingen 2013, enbart marknadsförd i Dansukkers egna kanaler, resulterade i hundratals bidrag.

Relaterat / mer från kunden

Vill du veta mer?