Från fastighets­byggare till samhälls­­­utvecklare

Skanska är ett av världens ledande projektutvecklings- och byggföretag med över 10 000 medarbetare i Sverige och nära 50 000 medarbetare internationellt. IDs uppdrag för Skanska handlar om kommersiella lokaler i hela Sverige, där den primära målgruppen är företag och butiker som söker nya kontor och lokaler. Skanska har visionen att vara ledande inom hållbar samhällsutveckling och detta är något som genomsyrar alla våra uppdrag för företaget.

Berättelsen om en ny stadsdel

Området Universitetsholmen, strax intill Malmö Centralstation, är en knutpunkt för högskola, entreprenörer, kultur och näringsliv. Som samhällsutvecklare är Skanska här en viktig aktör för att skapa nya möjligheter att leva, jobba och umgås. Vårt uppdrag var att göra en film som tar med betraktaren på en upptäcktsfärd i en stadsdel i förändring. Vi möter nyckelpersoner från Skanska och Malmö Stad plus en hel del av alla de människor som dagligen rör sig i området. På temat ”The city belongs to the people” förmedlar Skanska att de inte bara bygger fastigheter utan utvecklar områden tillsammans med staden och människorna som lever och arbetar där.

Vinn uppdragen

Inom byggbranschen är det vanligt med markanvisningstävlingar, där kommunen låter flera företag komma in med förslag på hur man vill utveckla ett givet projekt. ID har hjälpt Skanska med innehåll och utformning av flera sådana anbud och i samtliga fall har Skanska vunnit uppdraget. Några exempel är projekten Malmö Live respektive Studio som nu förverkligas på Universitetsholmen samt bygget av det omtalade ESS i Lund.

Hitta hyresgästerna

Stjärnarkitektens berättelse

Strax intill Malmö Live har Skanska byggt ett nyskapande kontorshus med exklusiv profil. För att förmedla den unika känslan i denna femstjärniga arbetsplats till potentiella hyresgäster valde vi att lyfta fram den prisbelönta danska arkitekten Dorte Mandrup i projektpresentation, annonsering och film.

Skippa annonsen, ta reda på vad kunderna vill ha  

Skanska ville hyra ut en ledig restauranglokal på Universitetsholmen. En miniundersökning blev själva kommunikationslösningen. På notislappar lät vi människor i området skriva ner vilken sorts restaurang de helst skulle önska sig i de lediga lokalerna och lapparna satte vi sedan upp i de blivande restaurangfönstren. Fler än Skanska någonsin fått kontakt med via tidningsannonsering hörde av sig och snart hade två restaurangkedjor skrivit på kontraktet för att dela på lokalen.

Flytta ut kontoret på stan

I samband med invigningen av Citytunneln i december 2010 ville Skanska ta tillfället i akt att marknadsföra ”Malmös grönaste kontor”, företagets kontorshus Bassängkajen. På Anna Lindhs plats vid Citytunnelns ingång byggde vi upp ett tillfälligt hus kallat ”Malmös näst grönaste kontor”, dit personal från Skanska flyttade in under några dagar. Härifrån kunde man knyta nya kontakter och göra snabba spontanvisningar av Bassängkajen, strax intill.

Relaterat / mer från kunden

Vill du veta mer?

Lotte Hoflund

Account director and owner