Från pålitlig tredjepartsleverantör till självklar affärspartner

Bamboo Solutions - The Bamboo Way - Collaboration is the key to Business Success

Bamboo Solutions är ett amerikanskt företag i Washington D.C. som gör Microsofts Sharepoint effektivare, smartare och bättre anpassat för det enskilda kundföretaget. Under mer än ett decennium har Bamboo utvecklat och sålt ett brett spektrum av tilläggsmoduler, som kunderna själv installerar och integrerar i sina applikationer. Företaget har 8 000 kunder, däribland 49 av de 50 största amerikanska företagen.

Ett nytt sätt att kommunicera

Bamboo är alltså ett välkänt varumärke. Men i takt med att Sharepoint mognar och utvecklas, vill kunderna i allt större utsträckning ha färdiga applikationer, utan krångel och egen handpåläggning. Även här håller Bamboo på att ta en framträdande position, men det kräver en helt annan kommunikation än försäljning av lösa komponenter via nätet – och en argumentation som bygger på idéer och lösningar snarare än enskilda produkter. Bamboo vände sig därför till oss på ID. Vårt uppdrag är nu att, med utgångspunkt i varumärket, successivt profilera om och positionera om Bamboo, från en pålitlig tredjepartsleverantör till en självklar affärspartner. För att förverkliga detta har vi utvecklat en ny plattform för bolaget och dess kommunikation. Vi har även rensat, förtydligat och kompletterat deras grafiska profil både på nätet och i tryck och hjälpt dem att föra ut den på marknaden.

Ett event med spets

Men viktigare ändå är Bamboo Leadership Forum, ett event för drygt 100 affärsutvecklare, informationschefer, beslutsfattare och andra kvalificerade Sharepointanvändare som ID nyligen arrangerade i Washington. Tillsammans med företrädare för Bamboo och några av branschens främsta experter diskuterade och utbytte de här idéer om framtid, samarbeten och utveckling av affärskritiska uppgifter på Sharepointplattformen.

Fler kontinenter väntar

Arbetet fortsätter nu med flera Bamboo Leadership Forum-event, inte bara i USA.