ID-podden

Vi älskar grym kommunikation och har lyxen att vara omgivna av just det hela dagarna genom branschkolleger, kunder och varandra. I podden träffar vi spännande personer som på något sätt brinner för kommunikation för att prata om utmaningar, trender och reklam såklart.

Avsnitt 6) Den om hur man hanterar journalister och döden och om fördelen med att skjuta från höften

Ewa-Gun Westford är Skånes mest kända polis och har en evighets erfarenhet av både bus och budskap. Kollegerna kallar henne för EG, och när det kör ihop sig är det henne som man puttar ut framför kamerorna. Nu gästar hon ID-podden, där hon på sitt sällsamma sätt blandar skoj med dödligaste allvar.

Avsnitt 5) Den Om Brandmän I Trappen Och Att Vara Först På Plats Med Räddningstjänsten Syd

Det brinner! Eller vänta… Hur kan man arbeta med kommunikation för att få det att inte brinna överhuvudtaget? Anna-Maria Havskogen, strateg på Räddningstjänsten Syd, gästar ID-podden och berättar om skrämselpropaganda, brandmän i trappen och hur tusan man tacklar att ha ”alla” som målgrupp.

Avsnitt 4) Den om hållbarhet, lönsamhet och lögner med Per Grankvist

Per Grankvist är samtidsanalytiker och CSR-expert. Men vad kommer först, hållbarhet eller lönsamhet? Per kokar ner stora, svåra frågor och ger oss en crash-course i hållbarhet, makt och lönsamhet.

Avsnitt 3) Den om världens bästa fotbollsspelare och ”varumärkesbygge är en lögn” med Klas Tjebbes

FC Rosengårds resa har varit stökig, fartfylld och full av guld och tomma plånböcker. Som föreningens nya VD är reklamgurun Klas Tjebbes besatt av att göra damfotboll till en hållbar affär. Hör honom berätta om sina insikter om genus och om vad man egentligen ska tänka på när man bygger ett varumärke.

Avsnitt 2) Den om the Conference och ”tid som lyx”

På fem år har The Conference ökat sitt deltagarantal från 150 till 1 000. Med andra ord är de riktiga proffs på eventplanering och på att fånga upp sin målgrupp. Cecilia Frankel, kommunikationsansvarig för the Conference, gästar ID-podden och berättar om hur de skapar konferensen, om kärleken till Malmö och om att våga vara kräsen mot sina beställare.

Avsnitt 1) Den om Oatly och ”fucking fearless”

I vårt första avsnitt av ID-podden träffar vi John Schoolcraft, Creative Director på Oatly, som berättar om att vara ”fucking fearless”, Way Out West och om att lita på sin byrå.

30 minuter i trappan med Oatly

Den 2 December 2014 gästade Toni och John från Oatly ID och 30 minuter i trappan och berättade om den omdebatterade, hyllade och lyckade omprofileringen av Oatly. Var du inte där, eller vill du höra det igen kan du lyssna här.

Vill du veta mer?